vrijdag 24 augustus 2007

Het nieuwe seizoen staat voor de deur, hierbij een voorstelling van de ploegen:

Heren 1 staat voor het jaar van de waarheid, de bevestiging! Vorig jaar speelde het alle ploegen van de mat en met de vingers in de neus werd het losjes kampioen met het maximaal aantal punten. De ploeg van kapitein Johan mag dit seizoen zich dus een reeks hoger bewijzen. Met 3 B2's (Peter, Johan en Stijn) en 2 C1's (Michaël en Steven) moet de ploeg in staat zijn om zich in 2e PBO te kunnen handhaven. Voornamelijk Johan, Stijn, Michaël en Steven zullen de opstellingen vervolmaken, daar in de eerste seizoenshelft meer dan waarschijnlijk Peter niet van de partij zal zijn.

Voor Gemengd 1 zal het doel net als vorig seizoen met nadruk op het behoud liggen. Vorig jaar speelde het zich naar een uiteindelijke 3e plaats na een mooi seizoen waar weliswaar steeds rekening moest gehouden worden met de rode plaatsen in de rangschikking. Uiteindelijk wist de ploeg van kapitein Lieve zich ondanks enkele hinderpalen van versterkte ploegen, toch vroegtijdig veilig spelen. Nu mogen Lieve (B2), Ilse (C1), Johan (B2) en Stijn (B2) de tegenstand het vuur aan de schenen leggen. Net als bij Heren1 zal Peter hier als invaller aantreden waar hij normaalgezien bijna de hele heenronde zal missen.

Heren 2 staat een moeilijk seizoen te wachten. Na de promotie in hun debuutjaar mogen ze een reeksje hoger aantreden. Met iets meer ervaring voor de hele ploeg mag kapitein Tom zich aan enkele leuke potten badminton verwachten. In deze ploeg zullen voornamelijk de junioren Jonas (C1) en Mitch (C2) de ploeg naar resultaat moeten spelen, waar de anderen in een meer vrijere rol kunnen fungeren.

Gemengd 2 begint ook aan haar 2e seizoen in de provinciale competitie. Met een mix van allerlei spelers en klassementen wordt de amusementswaarde het meest naar voren geschoven, waar uiteraard ook voor het resultaat wordt gespeeld. Hier en daar waren hier enkele verschuivingen en onder leiding van kapitein Michaël zal worden gestreefd naar een iets hogere ranking dan afgelopen seizoen.

Naast de competitie zijn er uiteraard ook de talrijke tornooien waar aan wordt deelgenomen. De verwachtingen zullen niet zo hoog gespannen zijn als vorig seizoen. Even goed als vorig jaar zal meer dan waarschijnlijk niet kunnen, waar in zowel B2, C1, C2 en D-reeks telkens een deelname garant stond voor een finaleplaats. Met liefst 32 finaleplaatsen waarvan 18 tornooiwinsten kende de club een uitzonderlijk goed seizoen. Wetende dat slechts 7 spelers deelnamen.

Mitch behaalde in zijn enigste tornooideelname meteen de jackpot. finale in heren enkel D en winst in heren dubbel D, dit op de provinciale kampioenschappen, wat hem ook een klassementsverhoging naar C2 opleverde. Jonas begon met een halve finaleplaats op Drive maar daarna wist hij de heren dubbel D op de provinciale kampioenschappen en heren enkel D in Stekene te winnen wat hem ook C2 maakte. Later nog op het seizoen speelde hij zich naar de winst in HD C2 (Oudegem) en 2x HE C2 (Oudegem + Danlie) wat hem nog C1 maakte van klassement. Michaël kende het grootste gedeelte van het seizoen het status van 1e reekshoofd in zowel enkel als dubbel in de C2-reeks. Met 5 zeges waarvan de belangrijkste de provinciale titel in het heren dubbel C2 en nog eens 3 finales erbij wist hij zich te verzekeren van promotie tot C1. Ook Steven slaagde in dit opzet: In het dubbelspel behaalde hij 4 zeges waarvan ook de provinciale titel HD C2 + nog een finaleplaats. Stijn kon zich in de C1-reeks naar de winst spelen op het tornooi van Baccs in HD C1. Verder wist hij zich te profileren als uitstekend competitiespeler waar hij zowat al zijn enkelpartijen winnend wist af te sluiten en hierbij zeker was van een verhoging tot B2. Ook Johan wist zich hiervan te verzekeren. Met tal van halve finale plaatsen in het enkelspel en een finaleplaats op de provinciale in HD B2, duurde het tot het einde van het seizoen, maar op zijn laatste tornooi wist hij HD B2 en GD C1 te winnen wat hem in totaal 5 zeges en 4 finaleplaatsen opleverde en de daarbijhorende B2-kaart. Tot slot was er nog Peter die zijn B2-klassement behoudt, maar wel goed was voor 14 finaleplaatsen, waaronder HD B2 op de provinciale, op evenveel tornooien waarvan hij 4 van zijn laatste 5 tornooien HD B2 winnend afsloot. Benieuwd tot wat deze spelers allemaal in staat zijn in het komende speeljaar. Ofwel bevestiging en anders nog beter, hoeveel progressie kunnen deze jongelingen allemaal maken...

Tekst: Peter Nees

Geen opmerkingen: