donderdag 13 september 2007

Heren 1 opent seizoen uitstekend

Na de kampioenstitel van vorig seizoen mocht de 1e herenploeg een reeksje hoger aantreden. Met dezelfde ploeg werd er aangetreden en de 1e tegenstander heette Denderleeuw, een compleet onbekende tegenstrever voor ons. Deze ploeg was vorig seizoen trouwens gezakt uit 1e provinciale. Deze ploeg trad aan met 1 B2 speler, aangevuld door 2 C1's en 1 C2. Wij zetten daar tegenover 3 B2's en 2 C1's. Op papier waren we de meerdere, op het veld was dit nog niet bewezen. Peter-Johan gingen de baan op tegen de B2-C2 tandem en na een gelijkopgaande start (5-5) werd er uitgelopen en probleemloos naar de winst gespeeld. Michaël en Steven gingen in de 4e dubbel moeizamer van start. Tegen de gelijkgeklasseerden Frank en Joeri werd de openingsset ingeleverd, maar kon met voldoende marge de 2 volgende games toch binnen gehaald worden. Johan en Peter mochten het nu opnemen tegen dezelfde tandem en de 7-0 start sprak ook boekdelen voor deze wedstrijd. Zonder een set 10 punten toe te staan werd hun 2e dubbelpartij winnend afgesloten. Stijn en Steven namen het nu op tegen Yve en Filip (de B2-C2 tandem) en na wat moeizamer begin werd toch ook hier zeer afgetekend gewonnen. Clean-sheat na de dubbels, of dat ook in de enkels kon neergezet worden was een ander verhaal. Allessinds beïndigen we het seizoen al niet puntenloos ;-).

De eerste twee enkelpartijen konden meteen voor de 1e winst zorgen. Peter tegen Yves Mussche, of 2 B2's tegenover elkaar. De 1e game ging met het kleinste verschil naar de bezoekers, maar na 2/3e set werd er afstand genomen in de 2e game. Deze marge volstond voor een 3e game die voor beslissing zou zorgen. Hierin werd op 11-10 van kant gewisseld, waarna ook hier na 2/3e game het verschil werd opgemaakt. Johan nam het op tegen Frank De Saedeleer en mocht zijn klassement verdedigen. De Cap liet zien waarom hij vorig seizoen B2 is geworden en nam in 2 sets afstand. De laatste sessie enkelwedstrijden mocht dan aanvangen om de kloof zo nog mogelijk te vergroten. Stijn slaagde allessinds in zijn opzet. Tegen Joeri De Bolle werd met verschil de 1e set gewonnen, waarna de kozze in de 2e set geen spaander heel hield van zijn tegenstrever. Ook Michaël was dan al goed op dreef, met 21-10 kende hij geen problemen met Filip De Decker, maar de 2e game kreeg een ander spelbeeld. Meer moeilijkheden in het spel en de vermoeidheid die wat kwam opspelen. Op setbal tegen liet zijn racket het dan nog afweten, waardoor hij met het kleinste verschil uiteindelijk het wedstrijdpunt moest afstaan in de 3e set.

Met 7-1 is de competitie meteen goed geopend, het doel is het behoud afdwingen in dit 1e jaar 2e PBO, de eerste punten zijn allessinds binnen en dat betekent dat de ploeg zowaar voorloping de leiding neemt, aangezien tot nog toe Denderleeuw de enigste ploeg was die voor winst had gezorgd. Volgende match, binnen 2 weken in Dendermonde.

Geen opmerkingen: