vrijdag 21 september 2007

Verslag Drive 5H - Temse 2H

De vakantie ligt al een tijdje achter ons, dus mocht het competitieseizoen ook wel gaan beginnen. Na de blitse start van de 2de herenploeg vorig seizoen zou het niet gemakkelijker worden in het tweede jaar. Het enige wat we als ploeg kunnen doen is samen spelen en proberen ons in te zetten.
In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen mochten we al meteen op verplaatsing naar de knappe sporthal van Sint – Gillis. Temse verscheen op de afspraak met Jonas, Robby, Ken en Tom.Al op voorhand wisten we dat het geen gemakkelijke opdracht ging worden en dat we het onderste uit de kan zouden moeten halen om toch met een paar puntjes, misschien een game en in het beste geval een wedstrijd naar huis te gaan.Jonas en Tom starten met de eerste dubbel tegen de hoger geklasseerde Tim en Bart. In de eerste game duurde de verkenningsronde iets te lang en moesten we de winst aan de tegenpartij laten. De tweede game was een dubbeltje op zijn kant en ging het heel de game gelijk op. Uiteindelijk konden Jonas en Tom het laken naar zich toehalen met het kleinste verschil. De derde game verliep in het begin gelijklopend als de eerste, maar door kleine foutjes die in het spel slopen van de Temsicanen moesten ze de wedstrijd prijs geven.
Op hetzelfde moment waren Ken en Robby ook aan het spelen tegen David en Bram. Al van bij het begin wisten ze dat het niet gemakkelijk ging worden en dat ze voor elk puntje zouden moeten knokken. Wat op papier al duidelijk was, werd ook tijdens de wedstrijd duidelijk en Ken en Robby moesten de wedstrijd in twee korte games prijsgeven.De tweede dubbel van Jonas en Tom startte gelijkaardig met hun eerste wedstrijd en de eerste game eindigde jammer genoeg gelijkaardig. In de tweede game konden we sneller afstand nemen van de thuisploeg en konden deze voorsprong behouden, al weer een driesetter voor de mannen. In de derde game liep het voor geen meter. Shuttles vlogen Tom rond de oren en Jonas was bij momenten enkel met hindernissen aan het spelen. Helaas moesten we deze wedstrijd gewonnen geven, maar in de dubbels van Jonas en Tom zat er zeker meer in.De tweede dubbel van Ken en Robby was op papier gemakkelijker. Helaas moesten beide heren snel ondervinden dat ze gewogen en te licht bevonden waren voor de tegenstander. In twee korte games moesten ze de wedstrijd heel snel afgeven aan de thuisploeg.Resultaat van de 4 dubbels: 4-0 voor Drive, maar toch twee knappe wedstrijden van Jonas en Tom.In de enkels lag alle hoop bij Jonas om voor BCT één wedstrijd uit de brand te slepen. Hij maakte de verwachting dan ook waar, maar hij had in de tweede game meer moeite met de tegenstander. De eerste game verliep vrij vlot en Jonas kwam al snel op voorsprong en hij heeft deze nooit zien verkleinen. De tweede game koste hem meer moeite maar op het einde van de rit was de wedstrijd binnen.Robby “offerde” zich op voor de ploeg om de andere spelers meer kans te geven om toch nog een wedstrijd te winnen. Hij moest het opnemen tegen de veel sterkere Bart en dat vertaalde zich ook heel snel in de wedstrijd. Na twee korte games was de wedstrijd snel afgelopen in het voordeel van Drive.Tom en Ken gingen bijna gelijktijdig aan de slag voor de laatste twee wedstrijden van de avond. Tom vond zoals gewoonlijk zijn draai maar moeilijk op het “kleine” enkelveld en moest de eerste set lullig prijsgeven, onder meer door het te weinig bewegen. De tweede game ging het al iets beter, maar teveel kleine foutjes zorgden er ook voor dat hij kansloos was.Ken had het zeker niet gemakkelijk en moest in zijn wedstrijd opboksen tegen een sterkere Yorick. Twee korte games waren het gevolg.
Temse 2H moet voor de eerste keer dit seizoen terugkijken op een nederlaag, maar we kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de goeie dingen van deze ontmoeting en vol goede moed vooruitkijken naar de volgende wedstrijden.

Geen opmerkingen: