dinsdag 23 oktober 2007

Badlove-Temse of De Foer & co ft. Handicapje

Als 3e ontmoeting van het seizoen mochten we in de vroege ochtend de koffers pakken om ons in zondags beste sportuniformpje per auto te verzenden naar Lovendegem, of te wel een reisje langs de Gentse binnenvaarten... Daar aangekomen mocht het vijftal het sportcomplex, want zo noemt het, als eerste betreden. Vrijwel tegelijkertijd kwam de Mario als eerste van de thuisploeg over de vloer. De rest wachtte ons gewoon op in de sporthal. Temst ging van start met de volgende vijf: Lieve (B2), Peter (B2), Stijn (B2), Michaël (C1) en Evi (D). Eerste 3 van de basis 5, Lieve 100% vertegenwoordigd, Peter voor 50% (der klopt iets niet met zijn fysieke gesteldheid) en Stijn (terug voor 100%, hij had daagsvoordien tornooike gespeeld als test en bleek niet te veel hinder van zijn schouderblessure te ondervinden)... laatste 2 vielen in, Michaël oorspronkelijk opgeroepen ter vervanging van Stijn en Evi, dit ter vervanging van Ilse die nog niet volledig hersteld is. Johan is nog herstellende van een knieblessure.
Onderweg hadden we tijd genoeg om de opstelling gezamelijk op te maken, of laten we het zo zeggen, de dames die het heft in handen nemen lieten het over aan de achterbank. Druk overleg en Miguelleke kwam meteen af om maar 1 match te spelen, Pedro zag da nie direct zitten want hij had zijn loopschoenekes niet voor niets meegenomen, de Kozze ging met alles akkoord zolang hij maar nie moest mixen om zo zijnen arm wa te sparen. Zo kwamen we er toch vrij rap uit en na wat intelectuele uitleg over vanalles en nog wa wat niet voor kinderoren bestemd is, kwamen we dus mooi op tijd aan daar in Lovendegem. Stijn-Michaël en Lieve-Evi gingen opwarmen om hun dubbelpartij aan te vangen, Peter ging wat in de kou zich verloren lopen in allerlei doodlopende straatjes en domeinen waar bordjes stonden met 'verboden toegang'. De dubbels, op voorhand zou je denken, dat komt hier niet goed, maar het kwam eigelijk wel goed hoor! Michael en Stijn kwamen wel achter maar speelden een verdienstelijke partij tegen Tom (B1) en Mario (B2) en konden met een mooi rallyke van Miguel op 19 gelijk met de gebruikelijke Miguel-pietbal ;-) een setpunt afdwingen. Doch, het was de thuispartij die aan het langste eind trok daar Tommeke De Foer het nodig vond om op setbal dan toch ne keer een smashreekske op te zetten. In set 2 wist de thuispartij meteen een kloofje te slaan, waar onze jongens niet meer in slaagden deze te niet te doen. Toch gaven ze zich niet gewonnen en streden tot 16 punten. Waar onze jongens een verdienstelijke partij afdwongen slaagden onze dames voor net dat tikkeltje meer. Lieve en Evi speelden een degelijke eerste set waar Evi haar mixkwaliteiten ging demonstreren ;-p. Na winst in de openingsset ging het in de volgende game lange tijd gelijk op, waar het tot 18 gelijk op ging om dan toch het verschil op te tekenen. 1-1 na de dubbels, in de enkels moest er gescoord worden.
Pedro had zich voldoende ingelopen in Lovendegem-city, en ging proberen om De Foer 3 kwartier aan zijne rekker te trekken, maar tot een fysiek slagske kwam het niet. Waar de vorige keer nog veel lange rally's werden gespeeld en Tom fysiek diep in het rood moest gaan, kreeg hij ditmaal de zege op een presenteerblaadje cadeau. Meer slagen in de tramlijnen dan binnen de enkellijnen, daar koop je niet veel mee, en de match stelde jammer genoeg dan ook niet(s) (veel) voor, ja... vermeldenswaardig dat De Foer altijd constant blijft... Stijn daarentegen ging tegen Mario hard in de clinch (op het veld). Met het kleinste verschil kon hij de 1e set winnend afsluiten. In de 2e was het Mario die Stijn in moeilijkheden bracht en de 3e set zou voor uitsluitsel brengen. Daar kwam de kozze 8-11 voor, en vanaf 13 waren beide partijen in evenwicht. Zo ging het tot 18 gelijk waar de kozze 19-18 voor kwam, maar Mario er uiteindelijk toch in slaagde om de zege voor de thuispartij te boeken. Ondertussen deden onze dames er alles aan om beterschap te brengen, maar zowel Lieve als Evi slaagden hier niet in. Bij Lieve draaide haar service nooit, waardoor Catherine gecontroleerd de zege kon neerschrijven. Evi ging net als in de dames dubbel er opnieuw volledig voor, maar haar tegenstrever was in het enkelspel uit iets betere kluiten gesneden en kon de ontmoeting op deze manier beslissen. 5-1 stond het met 2 overbodig geworden mixen te gaan.
Lieve en Peter tegen De Foer en zijn mixmadam. De Foer wist een dubbelke gecontroleerd uit te spelen en was dan beter al gaan douchen want aan zowel zijn enkelpartij als mixed had hij niet veel. Niveau van de tegenpartij was er niet, een zeer makke zege waar de thuispartij niet veel woorden (krachten) aan vuil moest maken. Gelukkig deden onze invallers het, duidelijk dat dit een certidude begint te worden. Ondanks hun lagere klassementen bewijzen ze zich keer op keer, en waar we in het verleden puur noodgedwongen met enige vrees van start gingen, kunnen ze beter en beter hun mannetje staan in deze reeks. Michael en Evi speelden een leuke partij tegen Mario en zijn mixmadam en wisten in 2 games te zegevieren waardoor het uiteindelijk 6-2 werd. Met 1/6 staan we voorlopig voorlaatste gerangschikt wat degradatie betekent. De volgende ontmoetingen proberen we wat op toeren te komen en onze draai beter te vinden, dit beginnende met Nilston als tegenstander dat nu zondag over de vloer komt.
uitslagen van de ontmoeting

Geen opmerkingen: