vrijdag 26 oktober 2007

Temst tegen Sinnekloas

Johan maakte zijn rentree na zijn knieblessure(s) die eigelijk nog niet 100% achter de rug is, alleen moesten we nu een zieke Michaël naast de ploeg zien vallen, hij werd vervangen door Jonas. De Mintons tekenden present met zijn zessen en gingen op hun sterkst van start dit seizoen. Wie stonden op het wedstrijdblad: Jurgen Gabriëls (B1), Franky Weyn (B2, ex-A en vorig jaar nog B1), Johan Baeyens (C1, ex B1 en vorig jaar nog B2), Marc Van Camp (C1, ex-B2), Patrick Mul (D) en Chris Vanderlinden (D). Wij met 3x B2 en 2x C1. Laat deze ontmoeting dus vorig seizoen plaats gehouden hebben en we stelden B2-C1-C1-C2-D tegenover B1-B1-B2-C1-D-D, klein verschilletje toch.
In de dubbels gingen Peter&Johan van start tegen Jurgen gekoppeld aan Patrick of te wel Pedro-Nessie vs Joe-Prins. Eerste game met wat foutjes van Joe en een tactisch goede set vanwege het thuisfront wat in combinatie een zware uitslag met zich meebracht. De 2e set was echter heel wat minder en met geforceerd spel en iets te veel technische foutjes, waardoor te veel kansen de nek werden omgewrongen, ging in de verlenging de matchwinst de mist in. De 3e set bracht geen soelaas en de winst werd uiteindelijk iets te vlot door De Mintons met beide handen aanvaard. Op het andere veld namen Stijn en Steven het op tegen Franky en Johan. Een wedstrijd waar de thuisploeg liet zien dat het samen wel kan, en in 2 close-games werd er afstand genomen, de stand in evenwicht. Het 2e dubbelgedeelte gaf 2 vlotte zeges met zich mee, eerlijk verdeeld, dus elke ploeg eentje. Johan en Peter zaten enkel op het einde van de 2e set in moeilijke papieren waar johan op 20-19 met een netballeke de match besliste, ge moet het maar doen zo ne flutbal plaatsen op zo ne moment... (hmm)... Steven en Jonas hadden dan weer niets in de pap te brokken tegen Franky, ditmaal gekoppeld aan Marc. 2x iets meer dan halfweg geraakten onze jongens, maar daar bleef het jammer genoeg bij, nog steeds gelijk na de dubbels.
In het enkelgedeelte offerde Johan zich op tegen Jurgen. Johan kon tot nog toe Jurgen het moeilijkst van al maken in deze reeks, hij behaalde liefst 10 en 7 punten ;-) Hiermee was hij de eerste speler die er in slaagde de 10 te bereiken tegen hem, hoera^^. Peter speelde na enkele blamages van de laatste 2 weken, nu wel op niveau en kon waar hij op 3 sets rekende, de 1e weliswaar winnen tegen Franky. Tot halfweg ging het gelijk op, waarna Peter verschil kon optekenen. In de 2e set werd gelijk opgaand gestart, maar na enkele langere rally's (7-5) kwam Franky fysiek in de problemen. Na enkele foutjes werd het toch nog 19-19, waar de thuispartij de matchbal wist af te dwingen om die al even vakkundig (grijns) te benutten op de manier van Johan in het 2e dubbelke. Het blijft een raadsel wat een mogelijk derde set met zich mee had kunnen brengen. Franky zat zo dood als ne pier en Peter nog fris (vanaf nu moet dat een traditie worden om eerst een half uurke te gaan lopen alvorens te enkelen, dan komt hem blijkbaar op gang)... 3-3 met nog 2 matchen te gaan, alles kon nog! Stijn speelde tegen Johan, na nipt verlies in de openingsset was het beste er duidelijk af, in de 2e set kon niet meer gekampt worden en de kozze had minpunten aan zijne rekker, Baeyens daarentegen staat al op +6 halverwege de heenronde. Jonas moest dan het gelijkspel uit de brand slepen tegen Marc (trouwens achterfamilie van Herr Stijn). Niet meteen de beste match van onzen benjamin maar na winst in de verlengingen wist hij ietsje meer verschil te scoren en in 2 sets werd winst genoteerd, waardoor de draw een feit was.
Na 4 matchen hebben we 6/8, 2x vlot gewonnen en 2x een gelijkspel dat rechtvaardig was maar waar toch dat tikkeltje meer in zat. Het belangrijkste van al, we hebben nog geen punten gaan stelen en het ons doel (behoud) lijkt nu ook wel zeer realiseerbaar te worden. Als we hetzelfde resultaat/spel blijven spelen, zal halfweg ons doel wel verlegd worden om als 3e-4e te eindigen. Nog 3 matchen om de heenronde af te sluiten, we zijn dus net over halfweg, zondag staat al match n° 5 op de agenda, een bezoekje aan de Durmehal in Lokeren.
groetjes
uitslagen hier te vinden

Geen opmerkingen: