maandag 29 oktober 2007

Loooooooookere olé olé (tegen Temst)

Incidentrijk avondje herencompetitie in Lokeren

Als eerste grote test hoe het niveau van onze ploeg in te schatten valt in de mate onze ranking al dan niet logisch zou moeten zijn, mochten we in Lokeren kampen met als inzet de 2e plaats in de rangschikking. De gaspedaal goed ingedrukt net op tijd aangekomen, enkel wat hinder van ne moto die zich door een camionnet had geboord op de ring, en bijgevolg had neergelegd midden van de baan. In de Durmehal aangekomen direct veel bekend volk, 3 competitieploegen die moesten aantreden, 't was der vollenbak.
In de dubbels meteen een voorproeverke voor volgende week op de provinciale kampioenschappen. Johan en Peter mochten aantreden tegen 1e thuisduo Davy & Dries. Vlotte winst in de 1e set waar de concentratie op het einde het verschil maakte. In de 2e een grote achterstand maar net op tijd de ' drive ' gevonden om de zege in 2 sets te boeken. Ondertussen de 'valse' C1's bezig in de laatste dubbelmatch tegen Miguel met de Kozze. Pense & Wimy troefden Michael en Stijn af, 2x 16, net te kort om voor de zege te gaan. De 2e helft dubbelkes dan met opnieuw Johan-Peter, ditmaal aantredend op dubbel n°2 tegen Paemel en Pense. Zonder er echt woorden aan vuil te maken, 20-18 voor, ne flickservice waar de tegenstand dik gezien was, maar als het pluimke dan buiten valt zijde er ook niets mee, geforceerd geknoei als gevolg en de set nog naar de thuisploeg. Geforceerd spel, 2 dubbels eigelijk al op rij van ons 1e duo, maar in set 2 zijn de onzen toch bij de les op het cruciale moment. In set 3 dan van 't zelfde laken een broek... de match verziekt eigelijk nog wat en een beke tot -terechte- frustratie van de tegenstrevers zien ze hun kans gemist wanneer Johan-Peter ook nu hen drive min of meer vinden en van 11-15 naar 19-16 gaan. En met gevolg dat het 2e punt gescoord is. Tegelijkertijd eindigde de match van Stijn en Steven tegen Patrick en Wymie. De 1e game werd nog gewonnen, maar de 2 volgende werden door het thuisfront ingelijfd. 2-2 na de dubbels, min of meer ingecalculeerd maar om punten en vooral zegekansen gaaf te houden hadden we op 3 gerekend.
In de enkels moesten we het dan maar waar maken. Johan -met knieblessure(s)- liet de enkelpartij voor wat het was, de cap had Steven in zijn plaats opgesteld. Peter -half en half door hinderlijke knie- ging van start tegen Dries. 1e game, geen vuiltje aan de lucht, plaatsing zat goed, tempo idem, gevolg dat de punten rijkelijk werden gescoord. Constant 8, 9 punten voor en de eerste set was rap binnen. 2e set, zwak begonnen, Dries net het omgekeerde, en een pijnlijke knie die kwam opspelen. In de 3e 3-11 achter, aangezien de tussenstand en de status 'knie' een beetje op offline stond, leek het scenario ' opgeven en geen risico nemen voor wat nog komen moet ' het meest gezonde. Toch werd nog even geprobeerd, en toen dan 11-15 terug werd gekomen, leek een come-back in de maak, maar na de zoveelste misstap leek het dan toch maar wijselijk om bij 11-19 de strijd te staken. Lokeren 3-2 voor en Stijn mocht er alles aan doen om tegen Davy de stand weer in evenwicht te brengen. Eerste game met 17 naar Davy, bovendien zijn beide spelers nog niet lang B2, dit van eind vorig seizoen. Davy via tornooienkels en de Kozze via competitie-enkels. In de 2e set had Stijn ook kansen, maar op het einde kwam hij een stapje te kort waar Davy de voorsprong van Lokeren uitdiepte.
Michael tegen Patrick en Steven tegen Paemel. Onze 2 C1's mochten het opnemen tegen 2 B2's, beide matchen moesten gewonnen worden om nog een draw uit de brand te slepen. Steven startte sterk, 11-10 kwam hij voor bij de eerste pauze ;-). Spannend bleef het, maar een zeer degelijke Steven die ongetwijfeld zijn beste partij al aan het spelen was kreeg loon naar werken en won in de verlengingen de 1e game. Ondertussen deden Patrick en Michael hetzelfde. 11-10 in de 1e game, maar naar het einde toe sloeg het thuisvoordeel toe, laten we het daar op steken ;-) en Patrick won de close-game met het kleinste verschil, 21-19. Steven en Paemel zaten dan al diep in de 2e game. Het bleef kampen, en het goede spel van Steven leverde matchballen op. 18-20 kwam hij voor, maar ook nu sloeg dat thuisvoordeel toe (was da er eigelijk ;-)). Op 21-20 een jammerlijk misserke waarbij Paemel nog nen 3-dubbele salto maakte ofzoiets (hij lag eigelijk al op de grond) en de set nog uit handen. Hier zat meer in! In de 3e set moest Steven een beetje de rol lossen, hij klampte wel aan en zo stond het halverwege 11-8 voor Lokeren, nog niets aan de hand en het kon dus nog alle kanten uit. Echter maakte op het andere terrein Michael iets te veel fouten tegen Patrick, deels afgedwongen, en het klassementsverschil kwam naar boven waardoor hier geen 3e set meer uit de brand kon gesleepd worden. 5-2 en 't was duidelijk: 'Paemel, ge kunt zonder stress spelen' en dat was net hetgene waar Steven iets te veel last van had, in een aangename match om volgen. Ondanks het feit dat Donder nog kwam kijken, bleven bij Steven alle netballekes op den band steken... misschien al goe da donder der tijdens de dubbels nog nie was... maar 't is duidelijk dat het thuisvoordeel nu gekend is! Jammer van de gemiste matchballen, maar toch een sterke partij van Stevo waar met nipte cijfers in 3 games werd verloren.
Zo was er dus bijgevolg ne mijlpaal die te noteren viel. 't Was anderhalf jaar geleden dat we nog ies op onze zak gingen, dit in de titelstrijd in 3e prov. toen tegen Stekene... die nu laatste staan in onze reeks! Er zat bij momenten meer in (HE1, HE4), maar Lokeren bleek ook gewoon een sterkere ploeg te hebben als de onze, dat is iets waar we rechtuit in kunnen zijn. Verder valt er ook nog een andere mijlpaal te noteren, misschien nog nen belangrijke om weten. Lokeren de dubbelclub die overal voorstaat in de dubbels en dan maar 1 of 2 enkelzeges meer nodig heeft naar verluid, kon voor het eerst in hen bestaan 4 enkels winnen. En ze hadden die vandaag nodig om het verschil te maken... De incidentrijke avond was nog niet volledig achter de rug, toen het plateauke kaas & salami op was, mochten we nog eens opnieuw vertragen daar er nen auto zich in de gracht had geparkeerd net voor het oprijden van den E17. Heelhuids kwamen we thuis, op de kwaaltjes die zich in de ploeg nestelen na. Het was nen aangename avond waar goede en mindere spelmomenten zich afwisselden, maar zoals daar gewoontetrouw de après altijd van de betere is, was de euhm wat was het resultaat weer... al lang vergeten ;-)en voor de detailfreaks, de uitslagen staan online.
grtz pedro

2 opmerkingen:

Unknown zei

Gij hebt duidelijk tijd te veel hé Peter!
Tof om lezen...

Anoniem zei

ipv een verhaaltje voor het slapen gaan é chris ;-)