maandag 21 januari 2008

Temse behaalt logische zege & doet goede zaak in het klassement!

Temse 1H was de enige ploeg in haar reeks die de terugronde nog moest aanvatten, dat gebeurde bij de voorlaatste, Denderleew. De tegenstand bestond uit B2 Ive Mussche en C1's Filip De Decker, Frank De Saedeleer en Joeri De Bolle. Temse trad sinds lang opnieuw aan met de basis 5 waarmee het aan de start van het seizoen kwam. Ploegkapitein Johan recupereerde Stijn Doms na 4 maand blessureleed. Hiernaast kwamen Peter Nees (spierscheur), Steven Boodts (examens) & Michaƫl Maris (loveboat) er ook weer bij waardoor de equipe in Denderleeuw als vanouts van start ging.
De Neesjes deden het zoals verwacht. Eerst wat afwachten hoe de tegenstand uit de startblokken ging, en wanneer op 14-14 het juiste ritme werd gevonden, was het verschil meteen opgemaakt, 16-21 7-21 en het 1e punt richting winst was genoteerd. Stijn en Michael verloren hen 1e set met het kleinste verschil, om dan op hen beurt de 2e ook al nipt te winnen. In de 3e game moesten ze echter het wedstrijdpunt laten optekenen door de thuisploeg. In de 2e reeks dubbelwedstrijden waren Peter & Johan genoeg op dreef gekomen en speelden hen tegenstanders in een gezapig tempo'ke uit. Vlotte overtuigende zege en Temse weer op voorsprong. Echter klampte Denderleeuw goed aan, en in de andere wedstrijd moesten Stijn en Steven nipt de zege afstaan in de 3e game. 2-2 na de dubbels, Stijn beloofde het spannend te maken en hield woord.
Peter kwam dan af met de woorden ' iedereen wint zijn enkel ' maar zou daar later op de avond nog bijna op terug keren... Michael had bij 11-2 nood aan pauze en had volgende verklaring: ' ik zen kanaar '. Maar hij wist wel de 2e set te versieren, en in de beslissende game had hij voldoende ritme opgedaan. Hij had immers maar 1x zijn racket vast gehad de laatste 5 weken. Peter tegen de B2 op de 1e stek en meteen 4-12 voor. 15 fouten op rij zorgden een ommekeer van een immense voorsprong naar immense achterstand. 21-14 en 20-15 en de match leek gespeeld. Vol risico gespeeld en binnen de kortste keren waren de 5 matchballen weg gewerkt. Op 20-21 werd nog een 'let' gespeeld, maar van 20-22 ging het dan vlug naar 2-10. Voldoende voorsprong en de 3e matchbal was de goede om met 18-21 te winnen. 2-4 voor en nog 1 puntje hadden we nodig om met volle buit terug te keren. Steven won op de laatste stek de 1e game, Johan diende op de 2e stek de 1e in de verlengingen af te staan. Omgekeerd spelbeeld in de 2e en Steven diende een 3e set toe te staan, Johan won dan weer met 19-21. In die 3e set bij Johan leek het dan falicant af te lopen bij 16-10, maar een remonte op karakter leverde hem toch nog de 17-21 zege op, match beslist! Herr Stevo wist zich ook te herpakken en een fysiek uitgeputte tegenstander kon niet veel meer in de pap brokken, 12-21. Zo werd het na 4 gewonnen driesetters in de enkelwedstrijden 2-6. Door het verlies van herfstkampioen Drive op het veld van De Mintons 2, gaan we niet alleen over Mintons 3, maar naderen we ook nog eens tot op 1 punt van Drive met een ontmoeting minder. Volgende wedstrijd: woensdag 30 januari, 20u, Temse 1H - Drive Dendermonde.

Geen opmerkingen: